Cum sa citesti eticheta? | Total Romania

Cum se citeste o eticheta?

Header citeste eticheta uleiului TOTAL

Eticheta produsului furnizeaza informatii despre performantele uleiurilor:

how to read a total quartz label

Uleiurile Fuel Economy

Uleiurile de motor Fuel Economy sunt formulate astfel incat sa asigure protectia maxima a motorului si sa mareasca economia de combustibil a acestuia. In prezent, gamele TOTAL Fuel Economy se folosesc pentru numeroase tipuri de vehicule (autoturisme, utilaje grele, etc.) si echipamente (utilizate in agricultura, constructii publice, etc.).

 

 

Indicele de Vascozitate

Indicele de Vascozitate ofera informatii despre schimbarile de vascozitate a uleiului la variatii de temperatura. La uleiurile multi-grad, valorile indicelui de vascozitate difera la temperaturi scazute si la temperaturi ridicate.

5W30

  • 5W reprezinta vascozitatea la temperaturi scazute. Cu cat este mai scazut acest numar, cu atat uleiul este mai fluid la temperaturi scazute, asigurand ungerea optima la pornirea motorului.
  • 30 reprezinta vascozitatea la temperaturi ridicate. Cu cat este mai ridicat acest numar, cu atat uleiul este mai vascos la temperaturi inalte, asigurand ungerea mai buna a motorului.

Categorii de Produse

Exista 3 tipuri diferite de ulei de baza din care se obtin uleiurile pentru autovehicule:

  • Uleiurile minerale sunt obtinute din produse petroliere nesupuse transformarilor petrochimice.
  • Uleiurile sintetice sunt obtinute din compusi chimici. In conditii de functionare la temperaturi extreme, se recomanda utililzarea uleiurilor sintetice in detrimentul celor minerale, mai ales datorita proprietatilor mecanice si chimice superioare.
  • Uleiurile semi- sintetice sunt obtinute din amestecul uleiurilor minerale cu cele sintetice (al caror continut nu depaseste 30%).

Etichetele Multilingve

Produsele TOTAL LUBRICANTS se comercializeaza cu etichete multilingve. Acest tip de eticheta furnizeaza consumatorilor infomatii tehnice si legislative, traduse in cele mai cunoscute limbi de circulatie internationala.

Descrierea produsului, avantajele clientului si aplicatiile

In aceasta rubrica se specifica tehnologia de obtinere a lubrifiantului (sintetic, mineral, semi-sintetic), avantajele clientului si aplicatiile diverse.

Specificatiile internationale si aprobarile OEM

Uleiurile Total intrunesc specificatii internationale ca ACEA, API, JASO si ILSAC pentru a asigura performante tehnice foarte inalte. In plus fata de acestea, constructorii internationali de autovehicule si echipamente impun standarde de calitate si certificari care sa protejeze si sa optimizeze performantele motoarelor. Aceste omologari sunt mult mai severe si restrictive decat standardele internationale. Constructorii internationali de autovehicule recomanda uleiuri specifice (consultati manualul de intretinere).

X
Continuand navigarea pe acest site va exprimati acordul pentru utilizarea cookie-urilor
in vederea imbunatatirii experientei dvs. de navigare pe site-ul nostru.
Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati pagina dedicata
politicii noastre de utilizare a cookie-urilor