TOTAL, partener de succes în raliu

TOTAL, partener de succes în raliu

Uleiurile TOTAL și-au confirmat performanța în sportul automobil, urcând pe cea mai înaltă treaptă cu echipa Serus Racing Club la disciplina viteză în coastă.

Logan Serus

Suntem mândri să vă anunțăm că pilotul Logan Bogdan Rusea împreună cu echipa Serus Racing Club și TOTAL au devenit Campionii Naționali 2014 în clasă H1 la viteză în coastă. Bogdan Rusea a început în mai un sezon formidabil, câștigând cursa de la Rânca. Pilotul ploieștean a mai câștigat două titluri naționale în categoria H2 în 2011 și 2012 și a fost vice-campion (H1) în 2013. Iar Dacia a dovedit că poate ocupa locuri fruntașe în sportul automobil de performanță. Competiția de anul acesta, care s-a desfășurat în mai multe etape, a fost organizată de către Federația Română de Automobilism Sportiv.

Uleiuri de top pentru un motor de top

Loganul dezvoltat de către tehnicienii Serus reprezintă un proiect unic în România. Motorul de 1,6 litri pe benzină a fost modificat pentru a dezvolta până la 190 cai putere cu o cutie de viteze secvențială. Această mașină extrem de competitivă folosește uleiurile TOTAL Quartz, ceea ce face ca motorul ei sa funcționeze la potențialul maxim.

O experiență inegalabilă

TOTAL are o experiență bogată în lumea raliurilor, în mod special alături de constructorul Citroën. Din 2001, marca franțuzească alături de echipajul Sébastien Loeb/Daniel Elena și lubrifianții TOTAL au câștigat 8 titluri mondiale ale constructorilor și 9 ale piloților în campionatul WRC. O astfel de performanță este posibilă mai ales grație unei colaborări exemplare între tehnicienii noștri și inginerii mecanici în vederea dezvoltării celor mai eficienți lubrifianți. În fiecare etapă, variațiile de temperatură și de turație sunt foarte mari. Astfel, performanța motorului depinde direct de comportamentului uleiurilor la aceste condiții extreme. Toată această experiență este folosită și în lubrifianții pe care TOTAL îi comercializează în România.