Formarea angajaților, o prioritate pentru TOTAL

Investim în formarea angajaţilor noştri

Training

TOTAL Romania își face din formarea angajaților săi un punct forte. Conducere defensivă, vânzări, inovație, proceduri interne... Anul 2015 a fost plin de traininguri și 2016 se anunță și mai ofertant.

Frânare de urgență, derapaj controlat, conducere eco: trainingul de conducere defensivă, care a avut loc la începutul lunii octombrie, a fost un adevărat curs de conducere pentru cei 13 participanți. „Am învățat să conducem prudent și să anticipăm comportamentele celorlalți șoferi din trafic, povestește Constantin Ţimpău, Manager Zonal Vânzări pentru Moldova. A fost prima mea participare la acest training și mi-a fost deosebit de folositor pentru că o mare parte din zi o petrec la volan.” În noiembrie a avut loc încă o sesiune a acestui curs, pentru alți 14 colegi din TOTAL Romania și AS24 Romania.

Atelierul de conducere defensivă a fost unul dintre numeroasele traininguri propuse anul acesta de TOTAL Romania. În 2015, la fel ca în 2014, toți salariații au beneficiat într-un fel sau altul de formare profesională, incluzând trainingurile interne și cele online.

„Oferta de traininguri se construiește în funcție de numărul de cereri pe care le primim din partea angajaților, explică Dorian Percec, Secretarul general. La sfârșit de an, se fac evaluări individuale prin care reiese nevoia globală și, în funcție de bugetul alocat, definitivăm programul de formare al companiei noastre pentru anul care urmează.”

Pentru a face față cererilor tot mai numeroase, TOTAL dezvoltă și E-learning, o platformă virtuală care permite accesul online la un număr important de cursuri de formare, dezvoltate intern. Aceste traininguri individuale sunt  disponibile în engleză sau franceză.

Trainingurile interne sunt, de asemenea, o parte importantă a dispozitivului de formare pus la dispoziție de către TOTAL Romania angajaților săi. Codruța Leonte, Manager Juridic, le-a ținut o prezentare managerilor din companie pe probleme de proceduri de cumpărare bunuri și servicii. „Plus valoarea acestui training se verifică în timp. Pregătirea dosarelor de licitație care au venit după formare este mult mai bine făcută și nu mai trebuie să solicit alte detalii.”

Foaia de parcurs care ne-a fost dată de către grup vizează obiectivul de a avea cel puțin 20% dintre angajații noștri care să fie formați în inovație iar 100% să fie conștientizați asupra importanței inovației. De asemenea, prevede ca 100% din top management-ul TOTAL Romania să fi avut un training în leadership până în 2017. Suntem în grafic pentru atingerea acestor obiective.

Dorian Percec

Secretar general