Împreună putem ajuta mai mult!

Împreună putem ajuta mai mult!

Impreuna

Grupul TOTAL acordă o importanță majoră mediului social în care își desfășoară activitatea, fiind un partener social în toate țările în care activează. TOTAL Romania este acum pe profit și dorește să direcționeze o parte din impozitul pe profit către proiecte sociale, la fel cum salariații pot direcționa o parte din impozitul pe venit către o asociație.

Raportul de Responsabilitate Socială Corporatistă (disponibil la http://analystes-csr.total.com/) ilustrează acțiunile din mai multe țări în care compania TOTAL este prezentă. Conform acestui raport, în România se poate face și mai mult decât până acum, mai ales că mediul social oferă multe domenii în care se poate ajuta. Evenimentele tragice precum Colectiv, unde 62 de persoane și-au pierdut viața, sau atentatele de la Paris, orașul în care TOTAL își are sediul, unde au fost uciși sălbatic 130 de oameni, ne-au afectat pe toți și ne fac să ne gândim la semenii noștri și să ne dorim să ajutăm victimele sau să prevenim repetarea tragediilor.

TOTAL Romania dorește să coaguleze aceste sentimente și să lanseze către salariații săi o campanie de strângere de fonduri în scopuri socio-umanitare. La orice leu donat de un salariat, TOTAL Romania va dona zece lei.

Ne gândim să folosim aceste donații într-un proiect mai amplu gestionat de către CCIFER, Camera de comerț și de industrie franco-română (1). După mobilizarea spontană a oamenilor, asociaților și companiilor care a urmat dramaticul accident din octombrie, proiectul CCIFER-ului are ca scop să contribuie la îmbunătățirea serviciilor de urgență din România. Obiectivul pe care ni-l propunem este să atragem suficiente fund-uri din partea membrilor pentru a investi în echipamente noi. CCIFER este deja în contact cu echipele de la SMURD pentru a identifica nevoile cele mai importante. Acest proiect a fost lansat și prezentat în decembrie cu ocazia întâlnirii de sfârșitul de an și sperăm să avem o rată de participare important.

Dorian Percec

Secretar general

(1)CCIFER este compusă de 500 de membri care reprezintă ~15% din PIB-ul României.