Securitate „Pentru mine, pentru tine, pentru toți”

Securitate „Pentru mine, pentru tine, pentru toți”

Concurs  

În TOTAL Romania, securitatea este importantă pentru fiecare dintre noi. Concursul ''Pentru mine, pentru tine, pentru toți'' premiază contribuțiile angajaților pentru a spori securitatea la locul de muncă și protecția mediului.

Înlocuirea rampei de urcare pe cântarul auto pentru a evita riscul ca șoferii care ocolesc camionul aflat pe el să se accidenteze, amplasarea unei conducte de aerisire la rezervoarele pentru depozitarea combustibilului necesar consumului curent și cu prea plin sau amplasarea unui buton de oprire de urgență a noii linii de ambalare pentru a preveni riscurile de accident: iată câteva exemple din raportările de posibile accidente primite de la cele două fabrici.

Ideea concursului ''Pentru mine, pentru tine, pentru toți'' este de a încuraja raportarea situațiilor de securitate și sănătate la locul de muncă, cât și problemele de mediu identificate pe teren, indiferent dacă acestea sunt posibile accidente, anomalii sau idei de îmbunătățire a modului de lucru.

Deși este primul an în care concursul a fost organizat la Ozun, colegii au fost foarte receptivi și au înscris multe semnalări, subliniind încă o dată ideea că pentru a îmbunătăți securitatea în fabrică mai sunt multe aspecte ce trebuie tratate cu atenție sporită.

Trebuie menționat că premiile sunt și ele motivante. Premierea a avut loc în cadrul petrecerii de sfârșit de an. Iată rezultatele concursului:

OZUN

Premii individuale

Locul 1, 200 Euro: PASTOR MANOLE – 580 puncte

Locul 2, 100 Euro: KOREH JANOS – 570 puncte

Locul 3,   50 Euro: CORE GYORGY – 530 puncte

CRISTIAN

Premii individuale

Locul 1, un City break într-o capitală europeană: ANTOCHI IOSIF – 1640 puncte

Locul 2, o tabletă: CIORPAC ADRIAN – 1000 puncte

Locul 3, un aparat foto: BOGATI GEZA – 670 puncte

Premii echipe

Locul 1, 200 Euro/persoană: Echipa 3

Locul 2, 100 Euro/persoană: Echipa 7

Locul 3,   50 Euro/persoană: Echipa 2 la egalitate cu Echipa 1

Probabil că anul viitor concursul va căpăta o altă formă, dar spiritul va rămâne același: îmbunătățirea securității și a protecției mediului la locurile de muncă.

Să continuăm să numerăm zilele cu un TRIR = 0 și fără accident - 3849 de zile la 15 decembrie!

Mihaela Prisecaru

Manager SSMMC-DD