Austin Powder, o nouă referință pentru fluidele speciale

Austin Powder, o nouă referință pentru fluidele speciale

  Austin Powder, o nouă referință pentru fluidele speciale

După nouă luni de muncă, TOTAL România a propus companiei Austin Powder România, lider internațional în industria de explozivi, o soluție care schimbă radical percepția asupra acestei industrii.
 
În afară de azotatul de amoniu, principalul component al explozibililor, Austin Powder obișnuia să folosească și motorină. Când compania a cerut TOTAL România să găsească o alternativă, am știut că fluidele noastre speciale pot fi soluția cea mai bună. Solicitările venite de la client referitoare la produs au fost următoarele: să aibă un indice de vâscozitate ridicat (transpus printr-o bună stabilitate) și performanțe bune la temperaturi scăzute, să nu aibă miros, să nu fie iritant și să fie prietenos cu mediul înconjurător.
 
Primul pas a fost acela de a-i convinge pe cei de la Austin Powder să facă un test cu fluidele speciale. Ideea era să observe că acestea asigură o stabilitate mai bună și ajută la o reacție chimică mai puternică decât cu diesel. Testul în laborator a fost urmat de un test balistic într-un câmp. Un al treilea test a fost făcut într-un laborator certificat pentru obținerea acreditării Comunității Economice Europene (CEE), indispensabilă pentru a putea vinde produsul nostru pe piața internațională. Am decis să numim acest nou fluid special conceput pentru Austin Power, Hydroseal G285H.
 
A doua provocare pentru noi a fost să asigurăm un suport logistic pentru Austin Powder. Astfel, le-am pus la dispoziție 22 de containere IBC (Intermediate bulk containers) de 1000 de litri fiecare, în schimbul unei achiziții de minimum 70 de tone de Hydroseal G285H pe an.
 
De ce considerăm ca este o poveste de succes? Pentru că este vorba despre primul fluid special dezvoltat de către echipa noastră, pentru piața căreia ne adresăm. Potențialul de vânzare se ridică la un volum de 120 tone pe an, cu posibilitatea de a crește la 160 tone. În plus, soluția găsită de TOTAL România va deveni cu siguranță o referență pentru restul fabricilor Austin Powder în lume. Compania mai are patru centre de producție în Europa care pot deveni viitorii noștri clienți. În alte cuvinte, Hydroseal G285H poate fi vândut în cantități mult mai mari, mai ales că acum are și o acreditare internațională. Și suntem doar la început. Primul butoi a fost livrat în luna octombrie.
 

de Răzvan Pușcuță