Exporturi: ce am învățat

Exporturi: ce am învățat

  Exporturi: ce am învățat  

În 2014, cererea pentru produsele noastre a crescut cu 33% în comparație cu anul trecut. Vorbim aici mai ales despre bidoanele mici. Felul cum am gestionat aceasta creștere și buna comunicare cu clienții noștri ne fac să fim optimiști pentru anul viitor.
 
Vânzările la export au fost la un nivel istoric în 2014, dar comenzile au fost cu totul diferite față de anii anteriori. Am înregistrat o cerere neobișnuită pentru bidoane mici de uleiuri, de exemplu, în particular pentru produsele TOTAL Quartz și Elf Evolution. Anii trecuți, cantitatea de marfă exportată se echilibra cât de cât între uleiuri și unsoare, în butoi și în ambalaje mici. De ce această schimbare? Nu avem un răspuns. Această situație a provocat totuși unele blocaje la fabrica de la Cristian, atât în termeni de producție cât și de spațiu de stocaj. O singură linie de ambalare nu a făcut față la numărul mare de comenzi și, prin urmare, livrările noastre au fost amânate, în ciuda faptului că s-a lucrat în două schimburi și în weekend. În perioada de vârf, adică lunile mai/iunie, SAT-ul nostru (timpul de livrare standard) a crescut de la 28 zile la 40 de zile sau chiar mai mult pentru unele produse.
 
Soluția noastră pentru a gestiona o astfel de perioadă a fost prioritizarea. În paralel, am consolidat comunicarea cu fiecare dintre clienții noștri pentru a înțelege mai bine nevoile lor și pentru a le explica situația cu care ne confruntăm. O ameliorare s-a simțit în semestrul al doilea. Astfel, cumpărătorii au fost mulțumiți de relația cu compania noastră și de felul în care am rezolvat problemele.
 
În urma bilanțului pentru anul 2014, am fost cu toți de acord că este nevoie de o nouă linie de ambalare, precum și de o îmbunătățire a sistemului nostru de previziune. Până acum am luat în calcul doar cantitatea de produse cumpărate. Acum, trebuie să ne concentrăm și pe tipul de produse. Conducerea a aprobat deja investițiile prevăzute pentru 2015. Suntem, deci, pregătiți pentru a gestiona comenzile de anul viitor!
 
De Alexandru Ichim