Fabrica de la Cristian se dezvoltă

2013, 2014, 2015... Fabrica de la Cristian se dezvoltă

  Fabrica de la Cristian se dezvoltă  

Transformări importante au început încă de anul trecut pentru fabrica de la Cristian și vor continua inclusiv în perioada următoare. Iată un mic bilanț.
 
2013 este un an de reper pentru fabrica de la Cristian. În primul rând, strategia operațională a fost actualizată, bazându-se în special pe așteptările clienților pentru următorii zece ani. S-a verificat dacă resursele existente corespund cu ritmul de creștere a fabricii, iar planul de investiții a fost actualizat în consecință. În al doilea rând, s-au validat strategiile de lucru adoptate și calitatea previziunilor pentru volum și gama de produse.
 
2014 a fost un an de creștere. În primul rând, volumul de producție (uleiuri și unsori) a crescut cu 24% în primele 10 luni, față de aceeași perioadă din 2013. Volumul de uleiuri a progresat cu 22%, dar dacă luăm în calcul doar uleiurile ambalate în bidoane de plastic, creșterea a fost de 43%. În ceea ce privește unsorile, creșterea a fost de 35%.
 
2014 a fost și un an de consolidare. Multe eforturi au fost făcute pentru a menține calitatea performanțelor tehnice, de servicii și de cost. Datorită unui program de lucru de 7 zile din 7 și în două schimburi, personalul a reușit să obțină aceleași rezultate bune în termeni de calitate, ba chiar sa reducă costurile operaționale prin eficientizarea consumului de energie și creșterea productivității. Implementarea unui nou SAP (program de planificare a resurselor companiei) a ajutat, de asemenea, la un control mai bun și o rotație mai rapidă a stocurilor. Toate aceste transformări ne-au permis să reducem timpul standard de disponibilitate (SAT) de la 35,2 zile lucrătoare între ianuarie și octombrie, la 23,4 zile lucrătoare în noiembrie.
 
Pentru 2015, programul de dezvoltare a activității fabricii va continua cu instalarea unei noi linii de ambalare, care va asigura o capacitate de producție cu 26.000 de tone mai mare și un timp de producție aliniat cerințelor grupului TOTAL. Cu o astfel de agendă, ne putem uita spre 2015 cu încredere și cu dorința de a propune servicii tot mai bune pentru piața romanească și export.
 
Anul 2012  2013 2014
       
Volum de producție [tone] 16000 18 800  22 000 (est)
       
Produse nou lansat Noua gamă Elf Quartz Ineo Multis Complex Ep 2
       
Complexitate produse 
în procente de aditivi
12.7% 15.4 % 17.9%
 
 
de Bogdan Iancău, Anca Marin și Garbiel Borșoș