Depozitul Ozun: prima lună după preluarea TOTAL

Depozitul Ozun: prima lună după preluarea TOTAL

  Depozitul Ozun: prima lună după preluarea TOTAL  

Activitățile noastre pe segmentul bitum, în calitate de proprietar al depozitului Ozun, au arătat că a fost o investiție inspirată. Potențialul există, personalul este antrenat și este loc de îmbunătățiri.
 
Prima lună a început cu o activitate intensă. Echipele noastre au reușit să vândă aproape 7.000 de tone de bitum, ceea ce reprezintă un record. Acest lucru a fost posibil grație personalului de la nivel local care are o experiență de peste 10 ani în domeniu. A contat și faptul ca au lucrat în colaborare cu TOTAL în ultimii doi ani. Echipele au arătat că au înțeles și s-au adaptat perfect la metodele noastre de lucru.
 
Au fost totuși și câteva momente dificile pe care a trebuit să le depășim. Primul a fost că am preluat depozitul în perioada de vârf a sezonului, ceea ce ne-a arătat imediat limitele capacităților noastre. Sub presiunea cererii, a fost nevoie să importăm bitum din Germania, în plus față de ceea ce importăm de la furnizorul nostru principal din Serbia. Nici compania care ne asigură transportul nu a putut ține ritmul comenzilor. Prin urmare, am decis să subcontractăm. Paza din depozit, asigurată de obicei de către personal, a fost externalizată deoarece cantitatea de muncă i-a mobilizat pe toți angajații. În sfârșit, am avut de-a face și cu o pană totală de curent timp de 26 de ore în depozit...
 
În termeni generali, depozitul de la Ozun păstrează două minusuri. Primul este legat de starea generală a sitului care necesită lucrări de renovare. Al doilea privește efortul care trebuie depus pentru formarea personalul referitor la procedurile interne și pentru a îmbunătăți împreună standardele de igienă, securitate și mediu. Investiții sunt deja plănuite pentru 2015 în vederea ameliorării funcționării instalațiilor. Trebuie să angajăm de asemenea un manager de depozit și să formăm personalul existent în perioadele de activitate redusă. Elaborarea unui plan de mentenanță pentru iarnă reprezintă o altă prioritate.
 
De Radu Ignat