Marcajul CE si legislatia REACH | TOTAL Romania

Marcajul CE si REACH

Ce este marcajul CE?

Adoptat in 1993, marcajul CE apare pe produsele comercializate in cadrul Spatiului Economic European constituit din cei 27 de membri UE, precum și cele 3 tari din Asociatia Europeana a Liberului Schimb. Rezultatul este calea liberei circulatii a produselor in cadrul pietei europene.
CE marking
Incepand cu iulie 2013, conform CPR (Regulamentul referitor la Produsele pentru Constructii - CPR 305/2011) toate produsele bituminoase fabricate si livrate in conformitate cu Standardele Europene de Armonizare (numite hENs) pot fi introduse pe piata numai daca poarta marcajul CE.

Sustenabilitatea, durabilitatea si temperaturile de lucru mai mici sunt cele 3 pietrele de temelie pentru dezvoltarea noastra.

Ce este REACH?

REACH (Inregistrarea, Evaluarea , Autorizarea si Restrictionarea Substantelor Chimice) este legislatia UE privind controlul produselor chimice. Scopul sau este de a imbunatati protectia sanatatii umane si a mediului inconjurator si in acelasi timp de a mentine competitivitatea activitatilor industriale.

TOTAL Bitum este deplin implicata in punerea in aplicare a regulamentului REACH si a alocat resursele umane si financiare necesare pentru a face acest lucru.

?? ?? ??