Parteneriate Motorsport | TOTAL Romania

Motorsport

Automotive lubricants banner  

In competitia severa a sporturilor cu motor, TOTAL Lubricants are un rol esential! Cursele motorsport sunt laboratorul final pentru dezvoltarea produselor de maine destinate automobilelor. Din acest motiv TOTAL este un jucator activ in concursurile sportive. Furnizam echipajelor si organizatorilor produse si servicii de o calitate exceptionala. Garantam pilotilor protectia optima a motoarelor, performanta si fiabilitatea acestora. In acest fel, eforturile echipelor de Cercetare & Dezvoltare deschid calea spre victorie!

TOTAL Motorsport

TOTAL

Formula 1

Suprematia sporturilor cu motor o reprezinta competitia de Formula 1, unde participantii trebuie sa se implice activ si constant in cautarea solutilor tehnologice ecologice si in imbunatatirea continua a acestora. Compania TOTAL se implica intens in F1, pentru a mentine pozitia sa recunoscuta de lider in inovatie.

TOTAL, alaturi de echipele de Cercetare & Dezvoltare carburati si uleiuri, prin implicarea in cursele de Formula 1 isi afirma angajamentul de a dezvolta lubrifianti din ce in ce mai eficienti.

Mai multe despre TOTAL si F1

Campionatul mondial de RALIU

TOTAL este furnizorul principal de uleiuri si produse speciale de inalta performanta pentru echipa Citroën, iar impreuna  au reusit numeroase victorii in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). 2011 a fost un an incununat de succese pentru echipa Citroën-+TOTAL care a castigat al saptelea titlu de constructori campioni mondiali, in timp ce Sébastien Loeb si Daniel Elena au obtinut cel de-al optu-lea titlu consecutiv de piloti campioni mondiali. TOTAL asigura toata gama de lubrifianti: ulei pentru motor, ulei pentru transmisie, lichid pentru sisteme hidraulice, precum si suport tehnic calificat pentru echipaj.

Pentru a garanta performanta incontestabila a motorului, echipa tehnica de Inginerii trebuie sa dezvolte si sa produca uleiuri foarte fluide, care sa asigure o grosime a filmului de lubrifiant de numai cativa microni si care in acelasi timp sa reduca frecarile dintre componentele mecanice. In timpul competitiei, se analizează frecvent probe de ulei pentru a monitoriza constant starea tehnica a masinilor. Citroen DS3 WRC  folosind cu uleiurile TOTAL, a obtinut cele mai bune rezultate, in orice conditii de exploatare, in caldura mistuitoare din Cipru sau la temperaturile foarte scazute din Suedia. In conditiile severe impuse participantilor, un singur motor permis pentru fiecare etapa, cheia succesului echipei Citroën-TOTAL consta in utilizarea celor mai bune produse de lubrifiere pentru motorsport.

Mai multe despre TOTAL si WRC

Raliul Dakar

TOTAL a devenit un partener consacrat in raliul Dakar, un eveniment legendar, in varful piramidei intrecerilor sportive.

Ca furnizor de carburant si nu numai, TOTAL se implica din ce in ce mai mult in aceasta incredibila aventura sportiva, presarata cu nenumarate descoperiri, intalniri si situatii de neuitat.  

Mai mutle despre TOTAL si Dakar

ELF motorsport

ELF  

Incepand din 1967, ELF a demonstrat angajamentul si pasiunea pentru curse si sporturile cu motor. Decenii la rand, marcile TOTAL au mentinut o relatie stransa cu marii producatorii mondiali de motoare si transmisii. Eforturile sustinute ale departamentului de Cercetare&Dezvoltare  sunt indreptate sa dezvolte lubrifianti si combustibili speciali, care sa se adapteze perfect cerintelor tehnice ale aplicatiilor acestui domeniu, cu o tinta foarte inalta: performanta!

ELF a dominat cele mai prestigioase competitii mondiale, datorita parteneriatelor din campionatele World Superbike, MotoGP, World Series by Renault  si Campionatele Mondiale de Anduranta. Nenumaratele victorii castigate de pilotii si echipele partenere au făcut din produsele ELF, liderii curselor in lumea sporturilor cu motor.

World Series by Renault

Cu o medie de peste 100,000 spectatori la fiecare eveniment, tinerii pioloti concureaza pentru titlul mondial la cele patru categorii internationale (Formula Renault 3.5 Series, Eurocup Mégane Trophy, Eurocup Formula Renault 2.0, si Eurocup Clio), toate reprezentand o rampa de lansare in cariera motorsport a fiecaruia.

ELF are un parteneriat de multi ani cu Divizia Renault Sport Technologies, si in calitate de furnizor principal de lubrifianti a dezvoltat o stransa legatura cu intreaga echipa tehnica, atat la nivel sportiv cat si la nivel comercial. Dezvoltarea programului unei competitii internationale este un proces unic si complex, prin diversitatea si calitatea legendarelor circuite competitionale. Impreuna formeaza mediul ideal pentru  dezvoltarea unei relatii durabile intre Renault motorsport si marca ELF. Este o ocazie unica de a descoperi secretele din spatele scenei, momentele unice si provocarile din timpul competitiei.

MotoGP / World Superbike

In lumea motociclismului, marca ELF este sinonim cu performanta de top. Din acest motiv, timp indelungat, producatori mondiali ca HONDA sau KAWASAKI si echipe ca LCR HONDA, se bazeaza pe produsele ELF si pe  sponsorizarile celor mai importante curse și competiții de motociclete, în special MotoGP, Superbike si Marele Premiu al Campionatului Mondial de Road Racing.

MotoGP reuneste cei mai buni piloti de motociclete din lume, ce concureaza cu motorizari in 4 timpi de 1.000 cc. Campionatul MotoGP este punctul culminant a celor 18 Grand Prix-uri, desfasurate in perioada martie - noiembrie.

Campionatul mondial Superbike s-a nascut in Statele Unite ale Americii si se adreseaza motorizarior in 4 timpi ale motocicletelor comerciale, de serie. Eddie Lawson, Wayne Rainey si Kevin Schwantz, toti au inceput cu aceasta clasa in anii 1980, înainte de a deveni campioni mondiali la clasa 500cmc. Sustinut de producatori, Superbike a creat primul Campionat Mondial in 1988. In ultimii 20 de ani, Superbike a incoronat multe stele ale circuitului, inclusiv Carl Fogarty, Scott Russell, John Kocinski, Colin Edwards, Troy Bayliss si Ben Spies.

In 2012, un parteneriat si mai puternic a fost creat cu sprijinul echipelor oficiale Kawasaki KRT in WSBK si Delta Fin în WSS, echipa Pedercini satelit in WSBK si SST1000, si echipa SRC pentru Anduranta in FSBK.

LCR Honda

Din 2009, ELF a fost implicat permanent in campionatul MotoGP, categoria albastu in competitii de motociclete, alaturi de echipa LCR Honda condusă de Lucio Cecchinello. Motocicleta folosita in cursa, este conceputa de inginerii de la Honda in parteneriat cu ELF, respectiv echipa tehnica de dezvoltare a combustibililor si aditivilor pentru produse speciale.

Marc VDS

Partener al campionatului MotoGP, TOTAL Motorsport este sponsorul echipei de curse Marc VDS in campionatul  Moto2, precursorul categoriei MotoGP. Aceasta noua categorie atrage un numar mare de piloti si promite mereu curse spectaculoase.

 

?? ?? ?? ??