Motorsport

Motorsport

Automotive lubricants banner  

In competitia severa a sporturilor cu motor, lubrifiantii TOTAL au un rol esential! Cursele moto sport sunt laboratorul final pentru dezvoltarea produselor de maine destinate automobilelor. Din acest motiv TOTAL este un jucator activ in concursurile sportive. Furnizam echipajelor si organizatorilor produse si servicii de o calitate excepțională. Garantam pilotilor protectia optima a motoarelor, performanta si fiabilitatea acestora. In acest fel, eforturile echipelor de Cercetare & Dezvoltare deschid calea spre victorie!

TOTAL Motorsport

TOTAL

Formula 1
Suprematia sporturilor cu motor o reprezinta competitia de Formula 1, unde participantii trebuie sa se implice activ si constant in cautarea solutilor tehnologice ecologice  si in imbunatatirea continua a acestora. Compania TOTAL se implica intens in F1, pentru a menține pozitia sa recunoscuta de lider in inovatie.
TOTAL, alaturi de echipele de Cercetare&Dezvoltare carburati si uleiuri, prin implicarea in cursele de Formula 1 isi afirma angajamentul de a dezvolta produse din ce in ce mai eficiente.
Mai multe despre TOTAL si F1

Campionatul mondial de RALIU
TOTAL este furnizorul principal de lubrifianti si combustibili de inalta performanta pentru echipa Citroën, iar impreuna  au reusit numeroase victorii in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC). 2011 a fost un an incununat de succese pentru echipa Citroën Total care a castigat al saptelea titlu de constructori campioni mondiali, în timp ce Sébastien Loeb si Daniel Elena au obtinut cel de-al optu-lea titlu consecutiv de piloti campioni mondiali. 
Ca furnizor principal al echipei de campioni mondiali, TOTAL asigura combustibilul pentru competitie si toata gama de lubrifianti si specialitati pentru motor, transmisie, sisteme hidraulice, precum si suport tehnic calificat pentru echipaj.
Pentru a garanta performanta incontestabila a motorului, echipa tehnica de Inginerii trebuie sa dezvolte si sa produca uleiuri foarte fluide, care sa asigure o grosime a filmului de lubrifiant de numai cativa microni si care in acelasi timp sa reduca frecarile dintre componentele mecanice. In timpul competitiei, se analizeaza frecvent probe de ulei pentru a monitoriza constant starea tehnica a mașinilor. Citroen DS3 WRC  folosind cu uleiurile TOTAL, a obtinut cele mai bune rezultate, in orice conditii de exploatare, in caldura mistuitoare din Cipru sau la temperaturile foarte scazute din Suedia. In conditiile severe impuse participantilor, un singur motor permis pentru fiecare etapa, cheia succesului echipei Citroën-Total consta in utilizare celor mai bune produse pentru masinile de concurs.
Mai multe despre TOTAL si WRC

The Dakar rally
TOTAL a devenit un partener consacrat in raliul Dakar, un eveniment legendar, in varful piramidei intrecerilor sportive.
Ca furnizor de carburant si nu numai, TOTAL se implica din ce in ce mai mult in aceasta incredibila aventura sportiva, presarata cu nenumarate descoperiri, intalniri si situatii de neuitat. 

 

ELF motorsport

ELF

Incepand din 1967, ELF a demonstrat angajamentul si pasiunea pentru curse și sporturile cu motor. Decenii la rand, marcile TOTAL au mentinut o relatie stransa cu marii producatorii mondiali de motoare si transmisii. Eforturile sustinute ale departamentului de Cercetare&Dezvoltare  sunt indreptate sa dezvolte lubrifianti si combustibili speciali, care sa se adapteze perfect cerintelor tehnice ale aplicatiilor acestui domeniu, cu o tinta foarte inalta: performanta!

ELF a dominat cele mai prestigioase competitii mondiale, datorita parteneriatelor din campionatele World Superbike, MotoGP, World Series by Renault  si Campionatele  Mondiale  de Anduranta. Nenumaratele victorii castigate de pilotii si echipele partenere au facut din produsele ELF, liderii curselor in lumea sporturilor cu motor.

World Series by Renault
Cu o medie de peste 100,000 spectatori la fiecare eveniment, tinerii pioloti concureaza pentru titlul mondial la cele patru categorii internationale (Formula Renault 3.5 Series, Eurocup Mégane Trophy, Eurocup Formula Renault 2.0, si Eurocup Clio), toate reprezentand o rampa de lansare in cariera motorsport a fiecaruia.
ELF are un parteneriat de multi ani cu Divizia Renault Sport Technologies, si in calitate de furnizor principal de lubrifianti a dezvoltat o stransa legatura cu intreaga echipa tehnica, atat la nivel sportiv cat si la nivel comercial. Dezvoltarea programului unei competitii internationale este un proces unic si complex, prin diversitatea si calitatea legendarelor circuite competitionale. Impreuna formeaza mediul ideal pentru  dezvoltarea unei relatii durabile intre Renault motorsport si marca ELF. Este o ocazie unica de a descoperi secretele din spatele scenei, momentele unice si provocarile din timpul competitiei.

MotoGP / World Superbike
In lumea motociclismului , marca ELF este sinonim cu performanta de top. Din acest motiv, timp indelungat, producatori mondiali ca HONDA sau KAWASAKI si echipe ca LCR HONDA, se bazeaza pe produsele ELF si pe  sponsorizarile celor mai importante curse și competiții de motociclete, în special MotoGP, Superbike si Marele Premiu al Campionatului Mondial de Road Racing.
MotoGP reuneste cei mai buni piloti de motociclete din lume, ce concureaza cu motorizari in 4 timpi de 1.000 cc . Campionatul MotoGP este punctul culminant a celor 18 Grand Prix-uri, desfasurate in perioada martie - noiembrie.
Campionatul mondial Superbike s-a născut în Statele Unite ale Americii, si se adreseaza motorizarior in 4 timpi ale motocicletelor comerciale, de serie. Eddie Lawson, Wayne Rainey si Kevin Schwantz, toti au început cu această clasă în anii 1980, înainte de a deveni campioni mondiali la clasa 500cmc. Sustinut de producători, Superbike a creat primul Campionat Mondial în 1988. În ultimii 20 de ani, Superbike a încoronat multe stele ale circuitului, inclusiv Carl Fogarty, Scott Russell, John Kocinski, Colin Edwards, Troy Bayliss si Ben Spies.
În 2012, un parteneriat si mai puternic a fost creat cu sprijinul echipelor oficiale Kawasaki KRT in WSBK si Delta Fin în WSS, echipa Pedercini satelit în WSBK si SST1000, si echipa SRC pentru Anduranta  in FSBK.

LCR Honda
Din 2009, ELF a fost implicat permanent in campionatul MotoGP, categoria albastu in competitii de motociclete, alaturi de echipa LCR Honda condusă de Lucio Cecchinello. Motocicleta folosita in cursa, este conceputa de inginerii de la Honda in parteneriat cu ELF, respectiv echipa tehnica de dezvoltare a combustibililor si aditivilor pentru produse speciale.

Marc VDS
Partener al campionatului MotoGP, Total Motorsport este sponsorul echipei de curse Marc VDS in campionatul  Moto2, precursorul categoriei MotoGP. Aceasta noua categorie atrage un număr mare de piloti si promite mereu curse spectaculoase.

?? ?? ?? ?? ??