Noul început al depoului de la OZUN

Un nou început al depozitului de la OZUN

Industria Cimentului
 
După ce TOTAL a achiziționat depozitul de la Ozun la sfârșitul lui 2014, a venit vremea să-l aliniem la standardele noastre. Investiția totală pentru anul acesta ajunge la aproximativ 600.000 dolari.
 
Siguranța este prioritatea zero, de aceea, o nouă poartă de încărcare cu două brațe este în construcție. Aceasta va crește nivelul de securitate în timpul manipulărilor, va permite mai multă flexibilitate și va face activitatea mai eficientă. Înainte, puteam să încărcăm doar o categorie de produs odată, într-un singur TIR. Acum, putem să încărcăm două tipuri de produse în același timp, în două TIR-uri diferite, operatorul fiind departe de orice risc. De asemenea, noi măsuri de securitate contra incendiilor, formarea personalului și un nou aparat de verificare a eșantionajelor instalat pe rezervoare au completat această investiție.
 
Instalarea a două cântare rutiere sub brațele de încărcare crește viteza operațiunilor. În același timp, dublează capacitatea de încărcare cu până la 800 de tone pe zi, ceea ce ne permite să facem față numeroaselor cereri în sezonul de vârf. Un alt obiectiv este acela de a reduce costul de depozitare prin ameliorarea eficienței energetice. În acest scop, am schimbat izolația celor două rezervoare principale de stocare și am instalat două schimbătoare de căldură, capabile să crească temperatura bitumului în timpul încărcării cu ~ 50 ° C. Astfel, bitumul poate fi stocat la o temperatură mai mică și, grație schimbării materialelor de izolare, de la 100 mm, la 200 mm grosime, ar trebui să scădem drastic costurile de încălzire.
 
Marcarea CE a produselor stocate în Ozun este, de asemenea, o prioritate. Pentru a obține acest label, lucrăm la instalarea unui laborator și la definirea unui sistem de verificare a calității ca parte a planului nostru de a oferi cele mai bune produse și servicii pe piața românească. Depozitul Ozun a fost deschis pentru sezonul de vară și planificăm acum o a două tranșă de investiții în timpul iernii pentru a moderniza vechile rezervoare și pentru a crește nivelul automatizării.
 

Iulian GUȚU
Manager bitum