Ameliorarea SAT-ului la 14 zile

Ameliorarea SAT-ului la 14 zile

SAT
 
Inaugurarea unei noi linii de ambalare în luna iunie ne va permite să îmbunătăţim semnificativ SAT-ul. Eforturile făcute în ultimele șase luni îsi demonstrează deja rezultatele, privind şi analizănd indicatorii ultimului trimestru din 2014.
 
Noua linie de ambalare va fi amplasată paralel cu cea actuală, iar asta înseamnă că întreg spațiul din această zonă a fabricii va fi reorganizat. Prin urmare, o parte a zonei de depozit va fi folosită pentru reașezarea liniei de ambalare a butoaielor și câteva rafturi de stocare vor fi dezmembrate. Spațiul liber va fi folosit pentru a reorganiza pasajele pietonale cât și cele folosite de moto-stivuitoare. „Traseul rețelei electrice, circuitul de umplere a lubrifianților și planul general al întregii zone au fost proiectate astfel încât fluxurile de materiale să fie optime, iar căile de transport cât mai scurte. Pentru confecționarea noilor trasee tehnologice s-a utilizat o mare parte din materialul deja existent, realizându-se astfel importante economii”, ne spune Gabriel Borsos, managerul de producție.
 
Noua linie de ambalare va putea umple bidoane de 1, 4 și 5 litri, fapt ce ne va asigura o flexibilitate și o eficiență mai mare. „Această achiziție este mai modernă decât cea existentă, atât din punct de vedere al principiului de funcționare, cât și al nivelului de automatizare și de performanță. Vom avea nevoie de patru persoane care să gestioneze această nouă linie de ambalare, fapt pentru care vom începe pregătirea personalului necesar în cel mai scurt timp”, adaugă Bogdan Dumitrescu, managerul de investiții al fabricii. Toate aceste îmbunătățiri vor influența pozitiv SAT-ul nostru (Standard Availability Time) - una dintre problemele noastre majore pentru onorarea comenzilor.
 
„Am notat o ameliorare constantă din ianuarie și, la nivel global, 90% dintre comenzi au fost disponibile la timp – mai mult, 22,5% dintre produsele cerute erau deja în stoc când au fost comandate, ceea ce înseamnă că au avut un SAT zero. De asemenea, SAT-ul a scăzut constant la o medie de 11 zile calendaristice în aprilie (35% dintre comenzi au avut SAT zero), și chiar zece zile calendaristice în luna mai”, ne explică Alexandru Ichim, singurul reprezentant pentru export.

Din august, când noua linie de umplere va fi operațională, obiectivul va fi să atingem o medie de 10-14 zile pentru orice livrare și să nu depășim 21 de zile lucrătoare. De asemenea, vrem să  reducem stocurile și, de ce nu, sa depășim recordul de producție de anul trecut.