Caterpillar în România, noul nostru client!

Caterpillar în România, noul nostru client!

Caterpillar in Romania

După trei ani de discuţii, Eneria Romania, dealerul Caterpillar Power Systems, a devenit în luna mai clientul nostru. Această colaborare este o adevărată poveste de succes, având în vedere că grupul Caterpillar nu a încheiat niciun parteneriat global cu grupul TOTAL, ci unul istoric cu unul din cei mai mari competitori ai noștri, gigantul ExxonMobil.

Răbdare şi disponibilitate: iată calităţile de care a avut nevoie echipa comercială a TOTAL Romania pentru a convinge compania Eneria să-şi abandoneze furnizorul istoric de ulei în favoarea noastră. „Tot timpul apar situaţii neprevăzute care au nevoie de soluţii rapide. Când se întâmplă, trebuie să fii alături de potenţialul tău client pentru a-i arăta că poţi furniza cele mai bune produse şi servicii”, rezumă Ionuţ Matei, Manager Regional de Vânzări pe segmentul industrial.

După trei ani de discuţii, el a găsit „portiţa” prin care să aducă produsele TOTAL la masa discuţiilor cu Eneria. „În afară de lubrifianţii Mobil 1, aceştia foloseau un antigel de la Castrol. Odată, s-a întâmplat să nu fie acel produs pe stoc. Am profitat de ocazie şi am propus o livrare în condiţii optime a antigelul nostru Coolelf”, povesteşte Ionuţ Matei. În lunile mai şi iunie au urmat două livrări care au stabilit premisele unei colaborări de lungă durată. Un stoc tampon a fost deja asigurat la depozitul nostru din Bucureşti pentru a permite livrări în 24 de ore oriunde în ţară. Sunt deschise discuții despre gama de lubrifianţi maritimi Caprano şi Disola. De asemenea, Eneria şi-a arătat interesul pentru gama de uleiuri Nateria, pentru motoare de cogenerare, şi pentru serviciul ANAC de monitorizare şi analiză a uleiurilor în exploatare.

Eneria furnizează şi întreţine peste 500 de grupuri electrogene Diesel şi pe gaz, centrale electrice de cogenerare pe gaz natural sau biogaz şi motoare pentru aplicaţii petroliere, feroviare, industriale şi maritime. „Acest nou client este important mai ales pentru imaginea noastră, fiindcă este prima dată la nivel global când Caterpillar alege lubrifianţii TOTAL”, conclude Ionuţ Matei. Iar povestea este de-abia la început.

Ionuţ MATEI

Manager Regional de Vânzări - Industrie