Cardul Stop, o unealta pentru a schimba comportamente

Cardul Stop, o unealtă prin care schimbăm comportamente

The embedded asset does not exist:
Asset Type: ImageT
Asset Id: 1286026899453
PAGENAME: TOTAL_Romania/ImageT/Detail

Siguranța este piatra de temelie a strategiei TOTAL și prin aceasta ne propunem să devenim un punct de referință în domeniul nostru de activitate. Implementarea programului „Stop Card”, atât în cadrul TOTAL Romania, cât și la nivel global, începând cu jumătatea lunii noiembrie, va contribui la atingerea unui obiectiv comun.

Principiul este simplu. Stop Card este un instrument care îi împuternicește pe toți angajații TOTAL să oprească un proces de muncă dacă simt că activitatea nu se desfășoară în siguranță sau dacă există riscul unui accident. Acesta nu presupune sancțiuni nici din partea TOTAL, nici din partea sub-contractorilor, pentru angajații care aleg să utilizeze cardul, chiar dacă acest instrument este folosit în mod incorect.

În urma folosirii Stop Cardului, întreg personalul trebuie să discute și să ia decizii pentru a îmbunătăți procedurile de muncă și a elimina riscurile care pot duce la accidente. Abia după aceea, și cu aprobarea managerului operațional, munca poate fi reluată. De asemenea, un raport trebuie întocmit. Programul Stop Card nu afectează regulile și procedurile deja existente pentru suspendarea activității.

Accidentele și incidentele din cadrul companiei arată că riscurile sunt încă subestimate. Unele unități ale TOTAL sau ale partenerilor au implementat deja programe similare pentru a spori vigilența și pentru a reduce accidentele. Am învățat din experiența lor și am folosit-o drept lecție pentru a concepe propriul nostru program. La nivelul grupului TOTAL, s-au înregistrat 59 de accidente fatale în ultimii 5 ani. În prezent, s-a reușit reducerea frecvenței acestora cu 56%.

Din fericire, TOTAL Romania nu a înregistrat până acum niciun accident de muncă la fabrica de la Cristian ori la depozitul Ozun. Profesionalismul și performanța sunt atuurile care ne recomandă. Vom continua însă eforturile noastre de a îmbunătăți condițiile de siguranță la locul de muncă. În acest context, Stop Cardul, care va fi implementat la jumătatea lunii noiembrie, va reprezenta un pas înainte pentru a continua această performanță lăudabilă.

Mihaela Prisecaru
Manager SSMMC-DD