Sarbatorim primii 10 ani in Romania

Sărbătorim primii 10 ani în România

The embedded asset does not exist:
Asset Type: ImageT
Asset Id: 1286026897871
PAGENAME: TOTAL_Romania/ImageT/Detail

TOTAL Romania a sărbătorit pe 30 septembrie anul acesta, 10 ani de activitate în România, prin fabrica de la Cristian. Peste 150 de invitați au fost prezenți la evenimentul aniversar, printre ei, Philippe Charleux, Vice președinte al grupului pe divizia de lubrifianți, Jean-Louis Bonenfant, Vice Președinte al ENCO & CEI, dar și Președinte al Consiliului de Administraţie al TOTAL Romania SA, excelența sa domnul François Saint-Paul, ambasador al Franței la București, domnul Mihai Mohaici, prefectul județului Brașov și domnul Dragoș Serafim, primarul orașului Cristian.

În ciuda zilei răcoroase de toamnă, atmosfera evenimentului organizat într-un cort special amenajat în fața fabricii a fost una foarte călduroasă. Clienții noștri, partenerii și acționarii au putut admira la intrare trei mașini superbe de raliu - Dacia Logan 190 de cai putere, Renault Megane 245 de cai putere și Nissan GT-R Nismo 500 de cai putere, toate cele trei fiind conduse de Bogdan Rusea, campion național la raliu pe coastă, susținut de TOTAL.

The embedded asset does not exist:
Asset Type: ImageT
Asset Id: 1286026897608
PAGENAME: TOTAL_Romania/ImageT/Detail

Mihai Mohaci, prefectul Brașovului, a reamintit că TOTAL s-a numărat printre primele companii străine care au investit în acest județ, devenit astăzi unul dintre cele mai dinamice din România. Exporturile județului Brașov au reprezentat anul trecut 3 milioane de euro, a adăugat el. După ce a vizitat fabrica, ambasadorul Franței la București, dl. François Saint-Paul, s-a declarat plăcut impresionat de performanța echipamentelor noastre, referindu-se în special la noua linie de ambalare. El a precizat că inovația și tehnologia sunt principalele valori care stau la baza calității produselor TOTAL. Mai mult, el a reamintit că România are o relație puternică cu industria petrolului, fiind țara care a construit prima rafinărie din lume în anul 1857.

O conferință de presă a fost organizată înainte de prânz împreună cu jurnaliști ai unor publicații locale de specialitate. Cu această ocazie, Franck Haëttel, directorul TOTAL Romania, a reamintit cele cinci principii după care se ghidează în dezvoltarea companiei: apropierea față de clienți, un maximum de tehnologie în fiecare picătură de ulei produs, siguranța angajaților, respectul față de mediu și comunitate, cât și oamenii, ca principală resursă strategică. Jean-Louis Bonenfant, managerul ENCO, a anunțat că TOTAL învestește anual între 1 și 1,5 milioane de dolari în echipamente de ultima generație pentru a crește capacitatea fabricii de la Cristian. În 2015, se vor produce în România 24 000 de tone de lubrifianți, ceea ce înseamnă un volum de două ori și jumătate mai mare decât acum 6 ani.

Evenimentul s-a încheiat cu o cină festivă în Poiana Brașov. Atmosfera informală a făcut ca evenimentul să fie și mai plăcut. Franck Haëttel a încheiat această zi de sărbătoare invitându-i pe angajați și parteneri să continue împreună aventura TOTAL spre un viitor mai bun.

Jonas Mercier