Cost & Agility Program

Furnizarea de ambalaje goale mult imbunatatita

Cost & Agility Program

Conform solicitărilor noastre, principalii noștri furnizori de ambalaje ne livrează acum bidoanele de plastic și butoaiele pe paleți industriali. Iată care sunt principalele avantaje: paleții sunt reutilizați pentru livrarea către clienți astfel încât nu mai producem deșeuri lemnoase, ne costă mai puțin și creștem siguranța operațiunilor de manipulare în fabrică.

Butoaiele erau livrate până acum fără paleți la fabrica de la Cristian. Operațiunea de descărcare era periculoasă pentru echipele noastre. Bidoanele de plastic veneau ambalate pe europaleți. Aceștia fiind de dimensiuni mai mici, era necesar să transferăm toată marfa pe paleți industriali pentru livrarea către clienții noștri finali. Astfel, europaleții rămași goi nu se puteau folosi, ceea ce genera multe deșeuri lemnoase. Alți furnizori foloseau paleți industriali returnabili. Dacă această soluție ne permitea să nu mai generăm deşeu lemnos, necesita muncă de logistică în plus fiindcă trebuiau descărcați în totalitate la fabrică. În concluzie, toate aceste operațiuni solicitau mult timp, erau costisitoare și ne obligau să ne asumăm niște riscuri în plus.

Acestea sunt motivele pentru care am decis ca din ianuarie 2014 să impunem furnizorilor noștri livrarea butoaielor pe paleți industriali, îndeplinind specificațiile TOTAL. Această decizie a redus într-un mod semnificativ riscurile de accident la operațiunile de descărcare. Până acum, fiecare butoi era luat manual din camion din stive care atingeau aproximativ trei metri înălțime, pentru a putea fi recepţionat în depozit. Riscul să cadă în timpul manevrei era destul de ridicat. În plus, fiecare butoi era înfășurat într-un carton, ceea ce nu mai este necesar. Durata operațiunii de descărcare pentru un camion și încărcare în depozit este acum mult mai scurtă. Am câștigat două ore pentru fiecare livrare și am economisit 20 de tone de carton pe an.

Bogdan Iancău

Manager operațional la fabrica de la Cristian