Dematerializare

Un nou mod de a face afaceri cu Dacia Renault

Programul Salsa

Din februarie 2015, TOTAL Romania folosește un sistem electronic de facturare cu Dacia Renault. EDI, adică Electronic Data Interchange, este noul nostru prieten comun care ne va ajuta să asigurăm o mai bună comunicare cu serviciul lor de contabilitate. Acest nou program ne va permite să câștigăm timp și să printăm mai puține documente.

Dacia Renault este unul dintre cei mai importanți clienți ai noștri. De la primul plin de ulei pentru mașinile produse la Mioveni, până la lubrifianții industriali pentru uzina, le trimitem în jur de 360 de facturi pe an. Dematerializarea a fost, deci, o etapă firească în colaborarea noastră. Având în vedere că Renault are deja propriul sistem electronic de facturare, TOTAL a trebuit să-și conceapă un program care să fie compatibil cu acesta. Am început de la zero și, după un an de muncă susținută, suntem mândri să vă anunțăm că am reușit. TOTAL Romania devine astfel prima filială care accesează sistemul electronic de facturare de la Renault. Exemplul nostru poate fi de acum înainte repetat în toate filialele TOTAL care au contracte cu uzinele Renault din lume.

Începând de la mijlocul lui februarie, toate facturile destinate Renault (Dacia Industrie și Renault Mécanique Roumanie) sunt transmise online. În primul rând, acest lucru ne permite să facem economii de hârtie. În al doilea rând, suntem acum siguri de informația pe care o trimitem și putem urmări aproape în timp real statusul facturilor. Iar în al treilea rând, nu va mai fi loc pentru greșeli.

Cum funcționează? O factură TOTAL este acum generată direct într-un fișier EDI care corespunde cu specificațiile sistemului electronic de facturare de la Dacia Renault. Aceasta este apoi încărcată în baza lor de date. Din acest moment, documentul este preluat automat de către serviciul de contabilitate al Dacia Renault. Nu mai are cum să se piardă pe drum sau să fie înregistrată greșit.

Următorul pas în consolidarea parteneriatului cu Dacia Renault ar fi aducerea în rețea și a dealerilor, în ideea de a permite o facturare mai rapidă și mai eficientă pentru uleiurile Dacia genuine oil și Elf-Renault pe care le distribuim grație noului contract centralizat pe care l-am semnat împreună.

Este o provocare importantă pentru noi fiindcă din rețeaua de dealeri Dacia Renault fac parte mulți clienți și, astfel, obţinem multe livrări pentru TOTAL Romania. Am început deja negocierile şi am întâlnit deschidere din partea lor. Aderarea acestora la sistem este acum doar o chestiune de timp.

Octavian Sorescu

Manager IT