Distribuitori

Distribuitorii raman o prioritate pentru dezvoltarea noastra

Intalnire distribuitori TOTAL

Un nou portal informatic dedicat distribuitorilor noștri va fi implementat la sfârșitul lunii mai. În afară de faptul că acesta va pune la dispoziție un set complet de materiale cu specificații tehnice și promoționale pentru toate gamele de produse, el va integra două instrumente administrative exclusiv destinate pentru TOTAL Romania și care sunt în curs de dezvoltare.

Distribuitori TOTAL

Primul este numit „e-lubes” și este dedicat comenzilor online. Celălalt, pe care l-am numit „DocOnLine”, oferă clienților acces simplificat la facturile online. Toate comenzile făcute de către distribuitori vor ajunge direct în programul nostru de gestiune SAP. Cu alte cuvinte, comenzile vor putea fi făcute oricând, mult mai rapid, ceea ce va degreva departamentul nostru de Relații cu clienții. Introducerea automată a comenzilor în SAP va reduce riscul de duplicare a documentelor și riscul de greșeli de tastare.

Relația cotidiană de business cu distribuitorii va fi și ea ameliorată. Portalul a fost prezentat în rețea pe 22 și 23 ianuarie, cu ocazia întâlnirii anuale care s-a petrecut la Predeal. Înainte de tradiționala ceremonie în care au fost premiați cei mai buni cinci dintre ei, pe fiecare categorie (TOTAL Lubrifianți, TOTAL Unsoare și TOTAL Lubrifin), am avut o discuție informală pe această temă. Distribuitorii s-au arătat încântați de ideea de a avea acces la toată documentația despre produsele noastre și de a primi facturile online.

Obiectivele principale ale proiectului sunt de a furniza un suport de marketing mai bun distribuitorilor, astfel încât să poată promova mai bine produsele noastre. În al doilea rând, vrem să îmbunătățim comunicarea între noi. Iar apoi, vrem să creștem fidelitatea clienților noștri față de marca TOTAL. În prezent, încă mai lucrăm la partea de programare a portalului, dar implementarea ar trebui să înceapă spre finele lunii mai. Distribuitorii se vor înscrie în sistem pas cu pas, cu sprijinul echipei noastre IT. Scopul nostru este ca până la sfârșitul anului, fiecare dintre ei să folosească acest nou portal la capacitate maximă.

Ionut Puşcaşu

 

Inginer vânzări - Industrie