Elf-Ranault

Elf-Renault: un nou model de afacere cu dealerii Renault

Elf Renault

Vicepreședintele TOTAL Lubrifianți, Philippe Charleux, a anunțat în decembrie semnarea unui nou contract cu Renault pe o durată de cinci ani. TOTAL și Renault își extind astfel acordul de cooperare în domeniile cercetării și dezvoltării, relației comerciale cu dealerii Renault, precum și sportului  automobil.

Această nouă cooperare se bazează pe un model de afacere de tip „Drop & Shipment” și va implica crearea unei noi game de uleiuri vândute sub marca Elf-Renault. Aceasta din urmă, împreună cu gama Elf, vor fi recomandările exclusive ale Renault pentru întreaga rețea de dealeri. În câteva cuvinte, modelul „Drop & Shipment” înseamnă că Renault va centraliza comenzile dealerilor pentru ca TOTAL să expedieze mai departe către fiecare în parte.

În România, suntem familiarizați deja cu acest model comercial fiindcă avem un contract similar în curs pentru producerea uleiului original Dacia. Deci știm foarte bine cum să gestionăm aceste relații comerciale. În același timp, vom continua să avem relații comerciale directe cu unii dintre dealerii Renault cu care am semnat anterior contracte de investiții. Pentru ei, vom continua să livrăm gama Elf, ca și până acum.

Acest nou contract ne permite să consolidăm parteneriatul istoric pe care îl avem cu Renault, vechi deja de 47 de ani și care ne garantează interesul direct al companiei de a promova uleiurile noastre, vândute sub marca Elf-Renault, în rețeaua lor de dealeri. Această cooperare înseamnă, între altele, că ne vom crește cota de piață și, inevitabil, volumul de vânzări.

Mihaela MÂNDREA-MURARU

Director comercial