O nouă abordare a securităţii

O nouă abordare a securităţii

Securitate

Ne concentrăm eforturile pentru a spori securitatea transportului produselor noastre printr-o nouă abordare, fiind convinşi că transportatorii colaboratori pot îmbunătăți siguranţa pe drumurile României.

Două accidente rutiere petrecute în lunile aprilie și iulie, în care au fost implicate cisterne de bitum ale transportatorilor noștri pe traseul către clienți, ne-au determinat să implementăm o nouă politică privind securitatea în transport. Acțiunea a demarat cu transportatorii de bitum implicați în cele două accidente. Au avut loc întâlniri de conștientizare, la care au participat reprezentații celor două companii, reprezentați ai TOTAL Romania și specialiști în securitate și sănătate în muncă, protecția mediului și calitate de la Grup.

Un angajament mai riguros din partea contractorilor noştri - cu măsuri practice pe linie de securitate şi sănătate în muncă, situații de urgență, protecţia mediului, calitate - este în lucru și va fi implementat mai întâi pentru activităţile de transport rutier bitum, urmând să fie implementat tuturor transportatorilor de produse vrac până la sfârşitul anului. Ulterior, se va analiza posibilitatea implementării în cazul tuturor transportatorilor. Acesta prevede ca atât personalul implicat în prestarea serviciilor cât și autovehiculele utilizate să respecte un set de cerințe privind aspectele menționate. Implică, de asemenea, o evaluare preliminară de risc și aprobarea rutei de transport, monitorizarea transportului, purtarea echipamentului individual de protecţie și un control la bord al interzicerii consumului de băuturi alcoolice, droguri şi medicamente sau utilizarea telefonului mobil în timpul condusului, de către șofer.

De asemenea, trei dintre principalii transportatori sunt incluși în programul „Proprietari de contracte”, care face parte din politica Grupului „Zero accidente fatale”. Un membru din echipa de management este responsabil de câte un transportator și are sarcina de a avea o comunicare permanentă pe teme de securitate și sănătate în muncă cu acesta și de a realiza cel puțin o vizită de securitate pe an. A doua etapă a fost constituirea unui plan de acțiuni pe termen scurt și pe termen lung și analiza internă a resurselor necesare realizării măsurilor stabilite. Împărtășind politicile noastre interne de securitate cu colaboratorii noștri, ne desfășurăm activitățile în siguranță și ne întoarcem în siguranță la familiile noastre! Cu toții!

Securitate pentru mine, pentru tine, pentru toți!

Mihaela Prisecaru
Manager SSMMC-DD