Colaborarea noastra cu TOTAL Vostok

Despre cel mai mare client al nostru: TOTAL Vostok

export

Operaţiunile de toll blending de la TOTAL Vostok cresc an de an, având un impact direct asupra cantităţilor de lubrifianţi pe care le exportăm către Rusia. Trebuie să găsim soluţii pentru a compensa această scădere a comenzilor.

Pe 10 martie Directorul General şi Managerul de Logistică ai TOTAL Vostok au venit la Braşov pentru a discuta despre evoluţia colaborării noastre. Această afiliată contribuie semnificativ la performanţele fabricii noastre: achiziţiile de anul trecut reprezintă 26% din producţia totală de la Cristian şi jumătate din volumele exportate. Ţinând cont de creşterea importantă a operaţiunilor de toll blending, am estimat că pentru anul 2016 comenzile lor vor scădea cu 700 tone, în comparaţie cu 2015. „Am identificat oportunităţi de optimizare a costurilor lor logistice. Există variante de transport mai ieftin, cu încărcare directă din depozitul DB Schenker Bucureşti. Această soluţie poate aduce o reducere a costurilor cu 150.000 euro pe an, raportat la volumele actuale”, explică Alexandru Ichim, SPOC export. În paralel, creşterea susţinută a vânzărilor în Rusia se va materializa printr-un număr mai mare de comenzi din partea lor, ceea ce ne va ajuta să compensăm pierderea de 700 tone.

Această discuţie a fost posibilă şi pentru că afiliata din Rusia este mulţumită de colaborarea cu TOTAL Romania. „Am discutat şi despre gestionarea reclamaţiilor şi s-a confirmat faptul că timpul nostru de reacţie este foarte scurt”, povesteşte Alexandru Ichim. „În plus, am luat măsuri pentru a creşte nivelul de satisfacţie şi calitatea produselor noastre, deci ne aşteptăm ca şi numărul de reclamaţii să se reducă semnificativ.” De exemplu, grosimea tablei butoaielor a crescut anul acesta pentru a rezista mai bine călătoriei de lungă durată către Rusia.

Alexandru ICHIM
SPOC Export