Un depozit mai modern si eficient

Ozun, un depozit mai modern şi mai eficient

OZUN

Am preluat operaţiile depozitului la sfârşitul lui 2014. Cu o nouă rampă de încărcare şi un laborator propriu construit în 2015, depozitul de la Ozun poate funcţiona acum la capacitate maximă.

Noua rampă de încărcare a fost finalizată la începutul sezonului. Mai modernă şi mai sigură, a permis ameliorarea securităţii la operaţiuni de încărcare. Îndeplineşte toate cerinţele de siguranţă, ceea ce nu a fost cazul echipamentelor vechi. „Scara de acces îngreuna urcarea, iar cea  pentru coborârea de pe rampă nu avea trepte aderente, ci doar nişte bare, explică Cristian Angelescu, managerul depozitului. În plus, acoperişul era la o înălţime foarte mică şi exista riscul accidentărilor”. Un alt mare avantaj este că cele două braţe cu care este echipată permit încărcarea simultană a două maşini, ceea ce reprezintă o capacitate dublă faţă de vechea rampă. „Acum pot fi gata de plecare patru mașini pe oră, ceea ce înseamnă că depozitul poate să funcţioneze la capacitate maximă”, confirmă Cristian Angelescu.

O altă schimbare a fost mutarea laboratorului de bitum de la Cristian la Ozun. De la 1 martie, probele prelevate din rezervoare sau din tren sunt verificate pe loc, ceea ce  înseamnă un mare câştig de timp, dar şi condiții mai bune de lucru pentru Alexandru Bucșer, responsabilul laboratorului. „Pe drumul spre Cristian, probele se răceau şi pierdeam cel puţin două ore să le încălzesc, afirmă Alexandru Bucșer. Acum fiind calde, nu mai necesită decât timpul de răcire și de analiză al penetraţiei şi al punctului de înmuiere. În ceea ce priveşte ritmul de muncă, acum pot verifica până la 20 de probe pe zi, ceea ce înseamnă un tren întreg, spre deosebire de maximum şapte vagoane când eram la Cristian.

În această iarnă, Cristian Angelescu şi Alexandru Bucșer au fost patru zile în Anglia, pentru a vedea cum funcţionează depozitul TOTAL din Preston. Cristian s-a concentrat pe partea de producţie şi de proces, iar Alexandru pe partea de calitate. „Tot timpul ni s-a spus că trebuie să atingem standardele TOTAL, dar nu ştiam exact care sunt acestea, povesteşte Cristian Angelescu, care s-a alăturat echipei TOTAL Romania la mijlocul sezonului de bitum, anul trecut. Acum, într-adevăr, am văzut cum funcţionează lucrurile la TOTAL şi am o idee mai clară asupra direcţiei spre care trebuie să ne îndreptăm la Ozun.

Cristian Angelescu
Manager Depozit Ozun

Alexandru Bucșer
Responsabil Laborator Bitum