DE-A LUNGUL TIMPULUI ULEIUL ELF S-A IDENTIFICAT CU EXCELENTA SI PERFORMANTA, INREGISTRAND NENUMARATE VICTORII IN CEI 50 DE ANI DE EXISTENTA.

Seria de victorii in motorsport incepe chiar de la un an de la lansarea marcii, in 1967, cand alaturi de echipa Matra-Elf, Henri Pescarolo obtine titlul de campion la piloti in Campionatul Francez Formula 3. In 1969, Jackie Stewart castiga primul dintre cele trei titluri de campion mondial in Formula 1, la volanul monopostului Matra MS80, afisand proeminent logo-ul Elf.

In 1968 se scrie istoria prin semnarea parteneriatul special cu Renault, alaturi de care Elf castiga 18 titluri de campion mondial la piloti si constructori in Formula 1. Colaborarea celor doua marci se extinde dincolo de parteneriatul din motorsport prin semnarea unui acord major de marketing prin care grupul Renault recomanda exclusiv lubrifiantii Elf pentru vehiculele proprii. Au urmat parteneriate importante, incluzând constructori Kawasaki, Alpine si, recent, legendarul brand britanic de motociclete, renumitul Brough Superior.

Cu o experienta de 50 de ani, marca Elf ramane un concurent de elita in motorsport, dupa cum o dovedesc ultimele titluri obtinute de Alpine in LMP2 FIA in Campionatul Mondial de Endurance si de echipa Kawasaki Racing in Campionatul Mondial de Superbike 2016.

50 DE ANI DE PASIUNE, TEHNOLOGIE SI PERFORMANTA

au adus lubrifianti Elf in 94 de tari, prin intermediul celor 230 de produse care acopera trei segmente de piata specifice: masini, motociclete si camioane. O marca iconica, Elf comercializeaza uleiuri de motor concepute de catre pasionati pentru pasionati. Intr-un semn al angajamentului sau, marca ofera doua game de lubrifianti dedicate special competitiilor HTX Racing si colectionarilor de autovehicule de epoca HTX Classic.

Sinonima cu excelenta, marca Elf se remarca prin folosirea unor formulari dezvoltate si testate in conditii extreme: produse care si-au dovedit valoarea in timpul curselor de anduranta si uleiuri specifice pentru autoturismele de colectie, care ofera o experienta de conducere fara egal.

IN 2001, ELF A DEVENIT O MARCA TOTAL, AL PATRULEA CEL MAI MARE PRODUCATOR SI DISTRIBUITOR DE LUBRIFIANTI DIN LUME.