Citroen

TOTAL SI CITROËN: MAI PUTERNICI IMPREUNA

citroen-red-blue.gif

 

45 de ani de parteneriat
Pe 5 octombrie, in timpul Raliului Frantei, TOTAL si Citroën au sarbatorit 45 de ani de parteneriat. Cu aceasta ocazie, cele doua grupuri TOTAL si Citroën au sarbatorit si ultima competitie pentru Sebastien Loeb in competitia WRC. 

Colaborarea dintre Citroën si TOTAL a debutat la sfarsitul anilor `60, cand TOTAL a inceput dezvoltarea unui lubrifiant pentru modelul DS, care sa elimine problemele acestuia legate de aprindere si de depunere a reziduurilor.

In prezent, parteneriatul dintre cele doua companii este unul de amploare, care se bazeaza pe lucrul in echipa si pe schimbul de experienta in domeniul inovatiei tehnologice, comertului si sportului cu motor.

Motorsportul
Puterea parteneriatului dintre TOTAL si Citroën este reprezentativa mai ales in domeniul sportului cu motor: de la Raliul din 1969 pana la Campionatul Mondial de Raliuri 2012 (la finalul caruia Sebastien Loeb si Daniel Elena au castigat cel de-al noualea titlu de piloti, iar Citroën a castigat cea de-a opta victorie in cadrul Campionatului Mondial al Constructorilor).

Ambele brand-uri au obtinut succese impresionante in cadrul acestei calatorii. Evenimentele au permis ca TOTAL sa-si testeze lubrifiantii in conditii extreme si sa asigure performanta optima pentru vehiculele Citroën.

Vanzari si tehnologie
Inca din primele activitati impreuna ca echipa, TOTAL a contribuit la succesul Citroën prin asigurarea suportului logistic, comercial si tehnic. Pe langa productia de lubrifianti de inalta performanta, TOTAL ofera sesiuni de fromare si programe de prezentare a produselor si instrumente specifice de promovare si comunicare pentru reteaua de vanzari Citroën.

Industrie
Inca din 1968, de la inceputul parteneriatului, TOTAL a sustinut dezvoltarea industriala a Citroën pe cinci continente, furnizand o gama variata de lubrifianti auto, printre care uleiuri de motor, lubrifianti si lichide de suspensie. Incepand din 2012, TOTAL QUARTZ INEO FIRST 0W-30 este uleiul de referinta pentru echipamentele de origine, folosit pentru majoritatea masinilor marca Citroën.

Cercetare si dezvoltare
In cei 45 de ani de parteneriat, Citroën si TOTAL au transformat programele de cercetare intr-o prioritate. Inca de la optimizarea performantelor DS in 1968, departamentul de Cercetare si Dezvoltare si-a concentrat atentia asupra conceperii lubrifiantilor de inalta performanta atat pentru motoarele pe motorina, cat si pentru cele pe benzina. Inalta tehnologie folosita de TOTAL pentru dezvoltarea celor mai recente formulari ale uleiurilor a contribuit in mod activ la reducerea emisiilor poluante ale masinilor Citroën.

citroen3.png