Peugeot

TOTAL: PARTENERUL OFICIAL PEUGEOT

pegeout_header.png

 

20 de ani de parteneriat

Pe 9 martie 2015, Peugeot si TOTAL au sarbatorit 20 de ani de parteneriat la celebrul Peugeot Avenue de pe Champs Elysées. Maxime Picat, Brand Director al Peugeot, si Philippe Charleux, Director Total Lubricants, au profitat de aceasta ocazie pentru a multumi ambelor echipe din grupurile internationale pentru faptul ca au intarit si au imbunatatit aceasta relatie inca din 1995.

In urma experientei dobandite timp de 20 de ani de lucrul in echipa, Peugeot si TOTAL au contribuit impreuna la stabilirea standardelor de performanta si eficienta a uleiurilor si carburantilor.

peugeot-cars.gif

 

Pasiune pentru inovatie

Parteneriatul este structurat si dezvoltat pe patru piloni importanti:

1. Cercetarea si dezvoltarea

TOTAL a contribuit semnificativ la reducerea cu mai mult de 7% a TCO (Costul Total de Operare) in privinta lubrifiantilor de motor si transmisii, a emisiilor de CO2 si a consumului de combustibil.

In 2013 TOTAL si Peugeot s-au extins si mai mult parteneriatul, dezvoltand in cadrul programelor de cercetare un nou proiect inovator menit sa ofere viitoarelor generatii: mobilitate, eficienta din punct de vedere energetic (economie de combustibil) si distractie (amuzament si emotie). 

Scopul a fost acela de a concepe un model care sa faca din condus o adevarata placere (8 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h) si care sa aiba emisii scazute de CO2 (46 g/km). Acest model numit „208 HYbrid FE” a inclus ultimele inovatii ale Peugeot si TOTAL in ceea ce priveste consumul de carburant si lubrierea eficienta, aerodinamica sporita si propulsia mai usoara. In acest fel, ambele companii se angajeaza ca motorul sa functioneze la cele mai inalte standarde si sa beneficieze de protectia optima. Lubrifiantii TOTAL pentru vehicululele Peugeot, prelungesc durata de viata si performantele motoarelor, reducand in acelasi timp emisiile poluante.

2. Prima umplere – TOTAL are cea mai mare pondere pentru PSA: 80%

3. Post-vanzare – TOTAL avea aproape 70% din cota de piata pentru lubrifiantii din retelele Peugeot din intreaga lume

4. Motorsport – echipa Peugeot – Total a avut parte de cele mai importante realizari in cursele de raliu si in cele de anduranta:

  • 1995 – 2005: la Campionatele Mondiale de Raliuri si la F1 Grand Prix, in care 206 WRC avea 25 de victorii, 3 titluri de campioni ale constructorilor si 2 titluri de campioni la piloti (Marcus Gronholm in 2000 si 2002)
  • 2007 – 2011: in timpul celor 24 de ore de la Le Mans, membrii echipei Peugeot – TOTAL au castigat primul si al doilea loc in 2009
  • 2013: Peugeot si TOTAL s-au alaturat echipei Pikes Peak International Hill Climb (USA) cu Sebastien Loeb si al sau 208 T16
  • 2015: echipa Peugeot – TOTAL a participat la raliul de la Dakar cu 2008 Peugeot DKR
  • Din 2013, TOTAL este partener cu Peugeot la Peugeot Rally Academy in Campionatul European de Raliuri cu PEUGEOT 208 T16

 

Premiile furnizorilor PSA acordate partenerului Total

In iunie 2014, in cadrul celei de-a zecea ceremonii dedicate furnizorilor PSA, 18 dintre cei 1.436 de furnizori au fost apreciati pentru angajamentul fata de companie, precum si pentru calitatea produselor si a serviciilor lor, iar TOTAL a fost unul dintre castigatorii premiului! Compania a primit Premiul Special al Juriului „ca recunoastere a unui parteneriat istoric care a inceput acum 45 de ani”, potrivit lui Yannick Bézard, Directorul de Achizitii al PSA. Cat despre presedintele consiliului de administratie, Carlos Tavares, el a evidentiat „eforturile considerabile ale TOTAL in dezvoltarea lubrifiantilor Fuel Economy, care au contribuit la o reducere a consumului de carburant al autoturismelor cu peste 5% in ultimii 10 ani”. Intr-un discurs adresat celor 400 de participanti, directorul general Total Lubrifiants, Philippe Charleux a salutat succesul acestui parteneriat indelungat, precum si abilitatea celor doua companii de a construi un parcurs comun in numeroase domenii: cercetare si dezvoltare, fabricarea pieselor originale, servicii post-vanzare si implicarea in motorsport.

Peugeot si TOTAL - Un alt drum spre viitor